Yumurta İşleme Makinaları

  Yumurta İşleme  Makinaları

Yumurta İşleme Makinaları | MİLKOSAN

 

Yumurta Prosesi; tavuk çiftliklerinde günlük olarak üretilen yumurtaların hem raf ömrünü uzatmak, hem de gıda üretim endüstrisinde ( bisküvi-çikolata-kek fabrikaları ) ve HoReCa / Fast Food kanalları aşta olmak üzere, bir çok alanda zaman tasarrufu, proses kolaylığı ve tedarik avantası sunuyor olması sebebiyle, son dönemin yükselen yatırım alanlarından birisi haline gelmiştir.

MİLKOSAN Yumurta İşleme Makinaları ile; yumurtalar hijyenik koşullarda eş değmeden işlenerek, farklı endüstriyel ürünler haline getirilebilmektedir.

 

Pastörize Tüm Yumurta
Yumurta Sarısı
Yumurta Akı
Tüm Yumurta Tozu
Yumurta Sarısı
Yumurta Akı
Yumurta Prosesi

Pastörize Yumurta Üretimi Nasıl Yapılır ?

Yumurta Tedariği

Kanatlı hayvan çiftliklerinden, yumurtalama işlemini takiben maksimum 36/48 saat bekletilmiş yumurtalar tedarik edilmelidir. Bu sürenin aşılması durumunda pH ve diğer mikrobiyel kontroller dahilinde hammadde tedariği sağlanmalıdır.

Pastörize Yumurta Nasıl Üretilir ?
Yumurta Analizi

Hammadde Alımında Kalite Kontrol

Tesise ulaşan yumurtalar; başta Salmonella Enteritidis bakterisinin mikrobiyel tespiti olmak üzere, bazı analitik testlerden geçirilmeli ve kalite kontrol protokolü uygulanmalıdır.  Hammadde alımında kalite kontrol amaçlı olarak MİLKOSAN; yatırımcılarına anlık ve doğru analizler için FTIR çözümleri de sunmaktadır.

Yumurtaların Proses Hattına Beslenmesi

30lu veya 15li kolilerde işletmeye ulaşan yumurtalar, MİLKOSAN Yumurta Vakumlama Aparatı ile el değmeden MİLKOSAN Yumurta Yıkama Makinası‘na beslenir.

Yumurta Vakumlama Aparatı
Yumurta Yıkama Yumurta Kırma Makinası

Yumurta Yıkama/Kırma

Yumurtalar işleme alınmadan önce, çiftlik koşullarında ve yolda nakil işlemi esnasında, çevresel etkiler dahilinde yumurta kabuğunda toplanan kirlilik etmenlerinden arındırmak için yıkanmalı ve sonrasında kırma işlemine geçilmelidir.

Yumurta; tüm yumurta olarak işlemek için MİLKOSAN Yumurta Kırma Makinasına; yumurta sarısı ve yumurta akı ayrılarak ayrı ayrı işlenmesi durumunda ise MİLKOSAN Yumurta Kırma/Ayırma Makinası‘na beslenmelidir.

Yumurta Pastörizasyon ve Homojenizasyonu

Kırılan yumurtalar kabuklarından ayrılır ve filtreleme işlemi sonrasında likit olarak sıvı formda tüm yumurta, yumurta sarısı ve yumurta akı elde edilir. Çiğ likit yumurtalar pastörizasyon öncesi hijyenik depolama tanklarında, soğuk koşullarda muhafaza edilmelidir. Sonrasında; MİLKOSAN Yumurta Pastörizatörü ile belirli sıcaklık ve holderleme dahilinde pastörize edilerek, MİLKOSAN Yumurta Homojenizatörü‘nde mikron boyutunda parçalama sonrası, homojen bir yapıya kavuşturularak dolum/paketleme için hazır hale getirilmektedir. Yumurta kaç derecede pastörize olur ?

Yumurta Homojenizasyon ve Pastçrizasyonu
Yumurta Dolum ve Paketleme

Yumurta Dolum ve Paketleme

Pastörize edilen likit yumurtalar; hızlı bir şekilde soğuk zincire alınarak hijyenik tanklarda muhafaza edilmelidir. Çevresem kontaminasyon riski minimum düzeye indirecek şekilde önlemler alınmalıdır. Pastörize likit yumurtalar; pet veya cam şişeler dışında bag-in-box poşetler içerisine dolum yapılmaktadır.

Depolama

Pastörize Likit Yumurta ürünleri; tüketiciye ulaşacağı ana kadar buz dolabı koşullarında muhafaza edilmeli ve ısı varyasyonu minimuma indirilmelidir.

pastörize likit yumurta depolama

MİLKOSAN |Yumurta İşleme Makinaları

Pastörize Yumurta Üretim Makinaları

Yumurta Tozu Üretim Teknolojisi